Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

5Η κινητικότητα
21/9/2014-27/9/2014
Η επίσκεψη στην πρωτεύουσα Tallinn της Εσθονίας ήταν η πέμπτη κινητικότητα του προγράμματος ComeniusChangements climatiques là où je vis, là où jhabite….. modélisons pour comprendre et agir!!!!! Une autre vie sinvente ici” («Κλιματικές αλλαγές: ο τόπος όπου ζω, ο πλανήτης όπου κατοικώ……. Ας κάνουμε ένα μοντέλο για να καταλάβουμε και να δράσουμε !!!!!! Μια καινούργια ζωή ξεκινάει εδώ»).
Οι συναντήσεις έλαβαν χώρα στο συνεργαζόμενο σχολείο της Εσθονίας, Ehte Humanitaargümnaasium σε όλους τους χώρους του σχολείου όπου παρακολουθούν μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 06 μέχρι 18 χρονών δηλαδή περιλαμβάνει τις βαθμίδες Δημοτικού (4 τάξεις), Γυμνασίου (4 τάξεις) και Λυκείου (4 τάξεις), οι παρουσιάσεις των σχολείων έγιναν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου όπου πραγματοποιήθηκε και η συζήτηση για τις δραστηριότητες και τα προϊόντα που πρέπει να παράγουν και να παρουσιάσουν τα συνεργαζόμενα σχολεία στην 6η κινητικότητα στην Ιταλία.
Τα συνεργαζόμενα σχολεία προέρχονται από 10 χώρες της Ευρώπης : Βουλγαρία, Γαλλία (με σχολείο από το νησί της Γουαδελούπης),  Εσθονία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία και Ελλάδα.

Στην Πέμπτη κινητικότητα συμμετείχε το 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς με την υπεύθυνη του προγράμματος καθηγήτρια Αικατερίνη Περδικάρη –Παπαγιαννοπούλου, κλάδος ΠΕ05, την καθηγήτρια Γκοσλιοπούλου Χρυσούλα κλάδος ΠΕ02 και την καθηγήτρια Μακρή Στεργιανή κλάδος ΠΕ02 της παιδαγωγικής ομάδας του 4ου Γυμνασίου και 1 μαθητή της Γ΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.